My Sweet Nothings

Ce trebuie sa stie viitoarea mamica

Inainte de nastere orice femeie insarcinata trebuie sa stie ca efortul de a avea grija de puiul din ea nu se sfarseste niciodata. Ea trebuie sa stie ca este foarte important sa fie monitorizata si ajutata sa nasca. Copilul trebuie urmarit permanent, inimioara trebuie ascultata.
Daca incep contractiile si nu exista dilatatie doctorul ginecolog trebuie sa intervina: sa ajute viitoarea mamica prin injectii sa suporte durerile si sa se dilate. In caz extrem se recurge la operatie cezariana. Poate dura si 18 ore, asa mi s-a intamplat mie inainte de operatie. Dar daca nu eram operata in acel moment puteam sa pierd copilul, sau mi se putea intampla mie ceva grav.

Sunt situatii cand copilul are un nod de cordon adevarat si atunci se poate intampla ca inimioara sa nu se mai auda. Nu trebuie sa disperati insa, intotdeauna mai exista o sansa! Important este ca semnele vitale ale copilului sa fie depistate si sa se intervina cu tratamente de revitalizare a fatului. Si acest lucru se poate intampla; va vorbesc din experienta. In astfel de situatii operatia cezariana este obligatorie, altfel nodul de cordon poate fi fatal copilului.
In astfel de cazuri este foarte important ca dupa nastere copilul sa fie atent monitorizat si tinut in incubator. Mama dupa operatie trebuie sa urmareasca evolutia copilului, sa fie prezenta, sa fie curioasa, sa nu-i scape nici un amanunt legat de copil.

Reclame

1 Response to "Ce trebuie sa stie viitoarea mamica"

daca n-as fi fost mamica si autoare-producatoare-„sales-women” pentru http://www.pernegravide.ro cred ca as fi inteles mult mai putin fiecare fraza de mai sus; iti dau dreptate pentru fiecare aspect pe care l-ai surprins si cred totusi ca numai mamele inteleg si traiesc cu adevara fiecare emotie, fie ea si pentru un fir de par care sta altfel al copilului ei.
Felicitari ptr blog 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Top click-uri

  • Niciunul
Reclame
%d blogeri au apreciat asta: