My Sweet Nothings

Diferite moduri in care copiii invata

Posted on: Septembrie 5, 2009

Cel mai important lucru pe care il pot face cei care se ocupa de creterea copilului este asigurarea unui mediu educational. Prin acest lucru are loc o dezvoltare a functiilor cerebrale ale copilului si abilitatii acestui a de a invata. Daca introducem in cresterea copilului oportunitatea de a invata zilnic un lucru, aceasta il va a juta sa devina fericit, sa devina un adult matur din toate punctele de vedere.

In toate stadiile dezvoltarii unui copil fiecare experienta este construita pe experienta de dinainte. Formarea unei astfel de fundatii poate servi ca baza pentru intelegerea unor idei mai complexe in viitor.

Invatarea incepe inca de la nastere
Ne nastem cu miliarde de celule nervoase care reprezinta tot ce vom avea pe parcursul vietii. Ceea ce lipseste este acea legatura intre celulele nervoase (denumita sinapsa). Sinapsele incep sa se dezvolte odata cu noile experiente prin care trece copilul. Creierul unui copil se dezvolta rapid de la nastere, pana la varsta de 3 ani mai mult decat o va face dupa acea varsta. Procesul de invatare este foarte intens in aceasta perioada decat in orice alta perioada. Cu cat parintii asigura pentru copiii lor mai multe oportunitati de a invata, de la nastere pana la varsta scolara, cu atat se creeaza mai multe sinapse. Conexiunile vor servi ca o sursa de cunoastere pentru copil care poate fi accesata si in anii urmatori. Pentru ca experientele timpurii ale copilului vor afecta modul in care acesta gandeste si se poarta, ajutand copilul sa invete de la nastere pana la varsta scolara este un lucru crucial.Parintiii si alte persoane care se ocupa de cresterea si ingrijirea copilului pot crea o fundatie solida in ce priveste invatatul prin asigurarea unei educatii si a unui mediu de invatare bogat inca de la inceput.

Copiii cauta experiente din care sa invete
Copiii sunt in general foarte activi din punct de vedere psihic, este in natura lor sa caute tot timpul oportunitati de a invata si participa activi la procesul de invatare folosindu-si toate simturile si punand o multime de intrebari cu scopul de a intelege pe deplin un lucru.

Creearea unui mediu educativ
Copiilor le face placere sa invete sa se descurce intr-o activitate. Incepeti cu o sarcina simpla si apoi treceti la unele mai complicate dupa ce copilul a inregistrat cateva succese in rezolvarea lor. Creati un mediu de invatare sigur . Aceasta va ajuta copilul sa Invete fara a-i fi distrasa atentia. Cheia in creearea acestui mediu este sa-ti tratezi copilul cu respect si cu multa grija.

Unde invata copiii ?
Copiii invata oriunde : incepand de la scoala, cabinet medical, plimbare prin parc si pana la magazine alimentare. La fel ca adultii, copiii invata din interactiunea cu ceilalti copii, dar si urmarind comportamentul parintiilor. Copilul este influentat foarte tare de persoanele din viata lui: in special de adultii de care este foarte apropiat.

Nu toti copiii invata in acelasi mod
Fiecare are un mod preferat de a invata. Exista 7 feluri de inteligenta:

interpersonala
intrapersonala
kinestetica
spatiala
logic-matematica

lingvistica

muzicala

Cel mai mare succes in invatarea copilului il avem in momentul in care reusim sa identificam stilul lui de a invata si sa adaugam noi activitati potrivite acelui stil.

Joaca si invatarea
Principalul mod prin care copiii colecteaza si proceseaza informatiile este prin intermediul jocului. Jocul consta in repetarea care intareste cunostintele mai vechi si sunt incurajate unele mai noi. Pentru ca jocul este un lucru placut mintea copiilor este deschisa si pregatita sa acumuleze informatii. Copiii sunt capabili sa invete foarte mult prin joc deoarece sunt foarte receptivi si relaxati. Tineti cont de beneficiile acestui avantaj si selectati activitatile care sunt amuzante si educationale. Copilul dvs va invata si va veti putea bucura impreuna de experienta.

Bookmark and Share

1 Response to "Diferite moduri in care copiii invata"

[…] Diferite moduri in care copiii invata […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Anunțuri
%d blogeri au apreciat asta: