My Sweet Nothings

Dezvoltarea personalitatii copilului

Posted on: septembrie 5, 2009

In timp ce crestem un copil detaliile fac o mare diferenta in dezvoltarea personalitatii copilului nostru.Faptul ca va concentrati asupra unor lucruri cum ar fi: achizitia unor haine de firma, o tunsoare perfecta sau cumpararea mai multor jucarii cat mai diverse nu reprezinta atentia de care un copil are nevoie.

Asemenea eforturi vor avea ca rezultat un copil care se simte respins si care crede ca dragostea poate fi substituita cu diferite obiecte(sau jucarii). Copiii  necesita atentie de la parintii lor. Acele domenii ale vietii in care li se da atentie se vor dezvolta cel mai mult. In situatiile in care relatiile parinte-copil dau gres, copilul aduna criticile in interior si le intoarce impotriva parintilor mai tarziu. Aceste situatii conduc la copii fara simtul increderii si nemotivati. Multi dintre parinti poarta inca cicatrici emotionale rezultate dintr-o relalatie defectuoasa cu parintii lor. O regula de bun simt este ca „daca nu lasi pe nimeni sa vorbeasca cu tine asa cum vorbesti tu cu copilul tau, inseamna ca trebuie sa faci niste schimbari”

Din pacate multi copii sufera in tacere fiind victime ale unor tratamente nepotrivite in urma carora parintii se justifica spunand „este pentru binele lor” sau ” am facut-o doar pentru ca il iubesc atat de mult”.

Copiii au nevoie de atentie in fiecare detaliu al vietii lor. Cea mai mare atentie de care au nevoie trebuie sa vina din partea parintilor. Ei au nevoie de incurajare si de cineva care sa ii inteleaga. cand un parinte se adreseaza copilului, trebuie s-o faca in termeni cat mai pozitivi posibil. In momentul in care copilul a facut un lucru bun, trebuie sa il laudati si sa il incurajati sa mai repete fapta savarsita.

Incercati sa gasiti care sunt talentele ascunse ale copilului si sa i le dezvoltati. Prin dezvoltarea calitatilor de caracter, copilul isi va folosi aceste abilitati indiferent de varsta.

Copiii doresc sa le faca pe plac parintilor. Cea mai mare provocare cu care se confrunta un copil este aceea ca nu stie ce anume le va face placere parintilor.  Atunci cand atentia parintilor este indreptata  spre gasirea talentelor si partilor pozitive ale copilului rezultatul este un copil motivat si cu un puternic sentiment de incredere.

Bookmark and Share

Reclame

1 Response to "Dezvoltarea personalitatii copilului"

[…] Dezvoltarea personalitatii copilului […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Top click-uri

  • Niciunul
Reclame
%d blogeri au apreciat asta: